Laitteisto ja materiaalit, laadun perusta.

Toteutamme tulostuksen markkinoiden johtavilla metallin 3D-tulostuslaitteistoilla ja monipuolisilla metallivaihtoehdoilla. Erityinen vahvuutemme on materiaaliosaaminen. Materiaalioptimointi lisää 3D-tulostamisen hyötyjä merkittävästi.

Tulostuslaitteisto

Toteutamme tulostuksen EOS:lla. EOS GmbH on yksi markkinoiden johtavista metallin 3D-tulostuslaitteistojen toimittajista. EOS:n takaa laadukkaan tuotannon ja erinomaisen tuotantokapasiteetin.

Perustiedot

Laitteet:

EOS M270, EOS M290

Tulostustekniikka:

Jauhepeti (Powder Bed Fusion)

Käytettävät materiaalit:

Maraging-teräs, Inconel, alumiini, titaani, ruostumaton teräs. Ole yhteydessä muista materiaalitarpeistasi.

EOS M 270
EOS M 290
EU - Euroopan aluekehitysrahasto
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Tulostusmateriaalit

Me 3D-tulostamme tuotteita metallista. Materiaalivaihtoehtoja tarjoamme useita, kuten maraging-teräs, Inconel, titaani ja alumiini, ruostumatonta terästä unohtamatta. Materiaalien tärkeimmät tiedot löydät tästä.

Yhteistyöverkostomme kautta tarjoamme myös erittäin laadukkaat muovitulosteet.

Ota yhteyttä, keskustellaan tarpeistasi.

Maraging-teräs MS1

X3NiCoMoTi 18-9-5

Kova ja luja, karkaistavissa oleva työkaluteräs. Soveltuu n. 55 HRC:n kovuudellaan erityisesti muotti- ja työvälinetuotantoon sekä muihin loppukäyttökomponentteihin, joilta vaaditaan erityistä lujuutta. Karkaistut kappaleet on helppo työstää kipinätyöstöllä ja ne ovat erinomaisesti kiillotettavissa.


Inconel 718

NiCr19Fe19NbMo3

Kuuma- ja erittäin korroosionkestävä luja nikkeliseos, jota on helppo ja kustannustehokas käyttää perinteisten ruostumattomien teräksien korvaajana. Inconel 718 on itsestään selvä valinta kaikissa teräskohteissa, mutta myös teknisemmissä sovelluksissa, joissa haetaan väsymiskestävyyttä kylmistä lämpötiloista aina 700°C asti.

 

 


Titaani (Ti64)

Ti6Al4V

Kevyt, korroosionkestävä ja luja metalliseos: erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja korroosionkestävyys yhdistettynä alhaiseen ominaispainoon. Titaania kannattaa käyttää, kun halutaan lisätä kappaleiden lujuutta kustannustehokkaasti painosta tinkien. Tyypillisiä käyttökohteita löytyy teollisuuden nopeasti liikkuvista komponenteista sekä autourheilupuolelta.


Alumiini

AlSi10Mg

Lujuudeltaan hyvä valualumiini. Hyvien lämpöominaisuuksien takia käytettävissä kohteissa, joissa vaaditaan lämmönjohtavuutta yhdistettynä alumiinin keveyteen. Valitusta tulostusprosessista riippuen EOSin alumiinia voi käyttää niin vaativissa käyttökohteissa kuin valmistaa nopeasti vähemmän kriittisiäkin komponentteja. Valittavana sovelluksesta riippuen joko 30 tai 60 mikrometrin kerrosvahvuus.


Ruostumaton teräs (1.4404)

316L

Ruostumattomasta teräksestä 316L valmistetut komponentit omaavat erinomaisen sitkeyden. Vaikka suosittelemme usein harkitsemaan 316L:n korvaamista Inconel 718:lla parempien ominaisuuksiensa takia, esimerkiksi elintarviketeollisuuteen menevät komponentit valmistetaan 316L:stä.


Inconel 939

IN939

Kuumankestävä nikkeliseos Inconel 939 avaa aivan uusia mahdollisuuksia käyttää lisäävää valmistusta vaativissa sovelluksissa, sillä se omaa erinomaisen hapettumisen kesto ja mekaaniset ominaisuudet myös korkeissa lämpötiloissa. Materiaalin mahdollisia käyttökohteita ovat muun muassa sovellukset kaasuturbiinilaitoksissa, kuten turbiinisiivikkeet ja lämpösuojat. Aiemmat lisäävän valmistuksen materiaalit eivät mahdollistaneet komponenttien tulostamista näihin sovelluksiin.


Maraging-teräs 1.2709

Omaa luokkaansa oleva kova ja luja, karkaistavissa oleva työkaluteräs. Soveltuu 57 HRC:n kovuudellaan erityisesti muotti- ja työvälinetuotantoon sekä muihin loppukäyttökomponentteihin, joilta vaaditaan erityistä lujuutta.

Karkaistut kappaleet on helppo työstää kipinätyöstöllä ja ne ovat helposti kiillotettavissa luokkaan A2.


Haasta meidät. Me tuotamme sinulle kappaleen kuin kappaleen*.

*järjen rajoissa